Massages


 


Welke mogelijkheden zijn er?


Sportmassage

Medical Taping Concept

Ayurvedische massage

Ontspanningsmassage

Hot Stone massage
* Sportmassage
Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar. Het doel is om de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen. Sportmassage is een goed middel om het herstel na inspanning en als hulp ter voorbereiding op belasting te bevorderen.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen-, als directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, -terug te dringen.
De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. 
De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed waardoor sneller herstel mogelijk is en weer sneller een bepaalde prestatie geleverd kan worden.

 
Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van een warming up.
Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning.
Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Sport en verrichtingen in het dagelijkse leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen/weken) na een spierscheur, bij een ontsteking of wond van de huid, of als iemand koorts heeft.
Als de spieren heel zwaar belast zijn, is het beter om de massage enkele dagen uit te stellen.

Bron:
www.swsportmassage.nl 

                                                                              

                       

* Medical Taping Concept

In het Medical Taping Concept wordt gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort "tweede huid" te vormen. De tape is waterbestendig. Er kan mee gedoucht worden. De effecten van de tape zijn onder andere

1. pijndemping

2. spierfunctie verbeteren door tonusregulatie

3. ondersteunen van gewrichtsfunctie

4. belemmeringen van bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen* Ayurvedische Massage
Letterlijk vertaald is de Ayurveda "de kennins van het leven". De ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem van de wereld. Als je niet ziek bent betekend dat niet dat je gezond bent. In de ayurveda wordt je als gezond gezien als de drie dosha's in balans zijn. Pitta (vuur) , Kapha ( water en aarde ) en Vata ( ether en lucht ) zijn de drie dosha's. Zo wordt ook elk mens verschillend doordat iemand iets meer Vata heeft dan Pitta of minder Kapha dan Pitta.
Het hele lichaam wordt gemasseerd bij deze massage met nadruk op het hoofd de voeten en de wervelkolom. Door het stimuleren van de energiebanen (Nadi's) en de energiepunten (Marma's) wordt de energiestroom weer op gang gebracht en lichamelijke en geestelijke blokkades opgeheven.
Een aantal effecten van deze massage zijn :
- het activeren van het lymfesysteem en de doorbloeding zodat afvalstoffen afgevoerd worden.
- stimulatie van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
- verlichting van de spierspanning en pijn.
- bestrijden van stress, slapeloosheid en vermoeidheid.
- helpt bij klachtenvermindering zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout & hoofdpijn.
Het is dus zeker de moeite waard deze massage eens uit te proberen. De speciale Indase kruidenolie wordt direct op de huid aangebracht bij een temperatuur van 45 graden.* Ontspanningsmassage            

Het woord zegt het al "ontspanning"
Het is geschikt voor iedereen, gewoon even helemaal tot rust komen.

Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief en genezend werken.
Een massage kan bijv. hoofdpijn verlichten of voorkomen. Op het geestelijk vlak wordt vooral stress verminderd doordat het ontvangen van een massage u helpt om helemaal te ontspannen.

Bij problemen met/of overbelasting van één of meerdere spieren is sportmassage aan te raden.
Het verschil zit in de handgrepen en de techniek die toegepast wordt.
  
* Hotstone Massage           
 Een Hotstone massage is een heerlijke ontspanningsmassage. De massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen.Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Sinds de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Men plaatste de stenen eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maöries en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de Oosterse culturen werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Wilt u genieten van een uitermate ontspannende massage dan is Hotstone massage een absolute aanrader!

Bij de Hotstone massage worden warme basaltstenen van ± 45 °C, op uw lichaam gelegd. Deze warmte dringt door in uw spieren en zorgt voor een extra dimensie aan uw behandeling, die mede daardoor een diepere ontspanning teweeg brengt. U ervaart een weldadig gevoel. Uw lichaam wordt met een essentiële olie, gewonnen uit planten, en met de warme stenen gemasseerd. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.


 

                                                                                                                           


 Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar: info@sportmassagemaastricht.nl  of telefonisch: 06-43001591